Consultancy

Als MaterialMatchMaker werken we voor de bouw, architecten, productontwerpers, verpakkingsindustrie, brandowners, automotive of andere industrieën. We hebben een groot netwerk aan materiaalbronnen en materiaalspecialisten in alle industrieën opgebouwd om de juiste materiaal-, partner- of materiaaloplossing te vinden. Of het nu gaat om circulaire materialen, CMF onderzoek, markt implementatie, haalbaarheids- en certificeringstrajecten, workshops met architecten of ontwerpers of enkel een up to date sessie; we bijten ons er graag in vast.

Hieronder een kleine greep uit onze advies projecten.

Lezingen

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste material ontwikkelingen? Wat is beschikbaar, wat zijn de trends, wat kunnen we verwachten in de toekomst binnen uw sector? De volgende lezingen zijn een paar thema’s gerelateerd aan material ternds en ontwikkelingen. Voor een bijeenkomst, voor onderwijs of gewoon om de werknemers binnen het bedrijf bij te spijkeren. Speciale thema’s en verzoeken zijn welkom!

Biobased materials

Booming bamboo

Fake is the new real

Plasticfantastic?

Smart materials

Water related

Circular materials

Tentoonstellingen

Thema’s van materiaal tentoonstellingen veranderen per cultuur en per tijdsbeeld. Van conceptuele materialen tot intelligente interactieve materialen en mock-ups, tot circulair, biobased, biofabricated en recycled. Materiaalinnovatie zoals engineered hout, prototyping, biomimicry, kunststoffen, smart beton, (vegan) leer, metalen of textiel zijn een paar highlight die we hebben behandeld. Altijd inspirerend, actueel, innovatief met de focus op de toekomst voor een betere, duurzame en mooiere omgeving. Tijdens de afgelopen 20 jaar zijn de curated tentoonstellingen op uitnodiging van universiteiten, events, seminars en beurzen de hele wereld rondgereisd in Nederland, Londen, Stockholm, Brussel, Parijs, Hong Kong, Shanghai, Melbourne, Rusland, Sao Paulo, Tel Aviv, Toronto, Basel of Dubai, en zijn een inspiratie geweest voor duizenden professionele bezoekers.

Opdrachtgevers; Salone del Mobile Milan, Batimat Paris, University Madrid, Technical University Delft, Biennale Sao Paulo, Materia/MaterialDistrict, Swissfair Basel en vele vele anderen. Interesse in de mogelijkheden? Laat ons uw wensen weten dan maken we graag een plan!

Boeken & Artikelen

Als MateralMatchMaker gebruiken we alle media om te inspireren, informeren, onderwijzen en te verbinden. Boeken en artikelen initiëren we zelf of schrijven we in opdracht, in samenwerking met ons netwerk vergroten we daarmee de kennis, toepassing en impact van innovatieve materialen.